Banner
Dom > Proizvodi >> АПИ

Articaine Hydrochloride

Articaine Hydrochloride
Ćaskanje sada

Detalji o proizvodu

Osnovne informacije o Articaine Hydrochloride
Drugo ime: Articaine HCl
Molekularna formula: C13H21ClN2O3S
Molekularna težina: 320.835
Sinonimi: Articaine HCl
Izgled: Bijeli kristalni prah
Tačka ključanja: 440.6ºC na 760 mmHg
Gustina: 1.178 g / cm3
Čistoća: 99%
CAS: 23964-57-0
Strukturna formula:
Articaine HCl.png
Klinička upotreba
Articaine se koristi za kontrolu bola. Kao i drugi lokalni anestetici, articain uzrokuje prolazno i potpuno reverzibilno stanje anestezije (gubitak osjeta) tokom (stomatoloških) procedura.
U stomatologiji se articain koristi uglavnom za injekcije infiltracije. Articain, iako nije dokazan, povezan je s većim rizikom od oštećenja živaca kada se koristi kao blok tehnika. Međutim, sposobnost artikaina da prodre u gustu kortikalnu kost - kao što se nalazi u donjoj čeljusti (mandibula) - više od većine drugih lokalnih anestetika.
Kod osoba sa hipokalemičnom senzornom prekomjernom stimulacijom, lidokain nije jako učinkovit, ali articain dobro funkcionira.
Studije koje su upoređivale lidokain i articain pokazale su da je articain efikasniji od lidokaina u anesteziji posteriornog prvog molarnog regiona. Utvrđeno je da je Articaine za 3,81 puta veća vjerovatnoća od lidokaina da bi proizvela uspješnu anesteziju kada se koristi za injekcije infiltracije. Međutim, nema dokaza koji bi podržali upotrebu articaina u odnosu na lidokain za inveriorne blokove alveolarnog živca. Nadalje, pokazalo se da je articain superiorniji u odnosu na lidokain za upotrebu dodatne infiltracije nakon upornog bola uprkos uspješnom donjem zubnom bloku s lidokainom.

Dostava i skladištenje

Articaine Hydrochloride


Slika kompanije

Articaine Hydrochloride Supplier

Articaine Hydrochloride ManufacturerIstraga