Banner
Dom > Знање > Sadržaj

Upotreba kapsaicina u prahu-FZBIOTECH

Dec 20, 2018

Kapsaicin , kao repelent koji se koristi kao štetočina, koristi se kao funkcionalna plastična granula i premaz za proizvodnju termita, protiv glodavaca, za upotrebu u kablovima, podzemnim zgradama i proizvodnji civilnog namještaja.

Kapsaicin u prahu je generički izraz za vanila amid alkaloide koji proizvode pikantne ukuse u voću čili paprike i ima jaku iritaciju za širok spektar organizama i ljudi.
Prirodni kapsaicin praškasti proizvodi za bijele ili žućkaste igličaste kristale, ukupni sadržaj kapsaicina u proizvodima 95%, prema sadržaju se dijeli na: kapsaicin oko 60%, dva vodikova kapsaicina oko 30%, kap kapsicina oko 7%, drugi vodik kapsaicin oko 1%, visok kapsaicin oko 1%.

Capsaicin powder

Upotreba kapsaicina u prahu
Kapsaicin prah ima jak analgetski i antiinflamatorni efekat. Nacionalna agencija za zaštitu životne sredine (EPA) potvrdila je da nisu pronađeni dokazi da je kapsaicin štetan za ljude. Uglavnom se koristi u proizvodnji unilateralne ili složene masti i drugih preparata, široko se koristi u liječenju artritisa, bolova u mišićima, bolovima u leđima, uganuće i vježbanja herpesa nakon ostatka neuralgije i drugih bolesti.
Neotrovna biološka boja protiv obraštanja napravljena od kapsaicina kao aktivnog sastojka za sprečavanje vezivanja morskog života se široko koristi na brodovima kako bi se spriječilo vezivanje morskog života i osigurala normalna plovidba brodova u moru.
Kapsaicin, kao repelent koji se koristi kao štetočina, koristi se kao funkcionalna plastična granula i premaz za proizvodnju termita, protiv glodavaca, za upotrebu u kablovima, podzemnim zgradama i proizvodnji civilnog namještaja.

Gdje kupiti kapsaicin u prahu?
Možda imate duboko razumevanje kapsaicin praha. Xi'an Fengzu Biološka tehnologija Co, Ltd, kao Kina profesionalni dobavljač Capsaicin, je posvetivši se pružanje različitih Capsaicin s povoljnim cijenama. Možete poslati e-mail direktno na sales@fengzusw.com za konkurentnu cijenu i profesionalno znanje. Za dugogodišnju saradnju dostupni su besplatni uzorci. Radujemo se vašem upitu.

Back