Banner
Dom > Proizvodi >> Мономер

Octacosanol

Octacosanol
Ćaskanje sada

Detalji o proizvodu

Osnovne informacije o Octacosanol

Naziv proizvoda: Octacosanol

Drugo ime: Policosanol, 1-Octacosanol, n-Octacosanol

Botanic Izvor: Sugar Cane

Izgled: Bijeli do sivo-bijeli prah

CAS br .: 557-61-9

Molekularna težina: 410.76

Molekularna formula: C28H58O

Strukturna formula:

OCtacosanol.gif


Kratak uvod u Octacosanol

Octacosano prah, prirodno jedinjenje izvedeno iz voska šećerne trske, pokazalo je obećavajuće rezultate u kliničkim studijama (primarno izvedenim na kubi) i dobro se podnosi. Budući da je dobiven iz hrane izvor, ekstrakt voska šećerne trske policosanol prašak je klasificiran kao nutraceutical, ili prirodni proizvod. Važno je napomenuti da je derivat voska šećerne trske korišten u kubanskim studijama.

Polikosanol sadrži oko 60% oktakozanola, a zatim triakontanol. Koncentracija nekoliko drugih masnih alkohola je mnogo niža: beenilni alkohol, lignoceril alkohol, cerilni alkohol, 1-heptakosanol, 1-nonakozanol, 1-dotriakontanol i geddil alkohol. Ekstrakt voska šećerne trske policosanol prašak se koristi kao nutritivni dodatak namijenjen smanjenju LDL kolesterola i povećanju HDL holesterola i kako bi se spriječila ateroskleroza, iako su neka istraživanja postavila pitanja o učinkovitosti policosanola.


Primjena Octacosanola

1. Octacosanol je prirodna mješavina primarnih alkohola za snižavanje kolesterola, izolirana i pročišćena od voska šećerne trske. Polikosanol je siguran i dobro se podnosi, čak iu populacijama sa visokom upotrebom istovremenih lijekova.

2. Octacosanol se pokazao jednakim ili boljim od simvastatina, pravastatina, lovastatina, probukola ili acipimoxa sa manje neželjenih efekata kod pacijenata sa hiperholesterolemijom tipa II.

3. Octacosanol se koristi za stanja koja utiču na zdravlje srca i krvnih sudova, uključujući visok holesterol, bol u nogama zbog loše cirkulacije (povremena klaudikacija) i sužavanje krvnih sudova koji služe srcu.

4.Oktacosanol čini se da smanjuje proizvodnju holesterola u jetri i povećava razgradnju LDL (lipoproteina niske gustine ili "lošeg"). Takođe smanjuje ljepljivost čestica u krvi poznate kao trombociti, što može pomoći u smanjenju krvnih ugrušaka.


Funkcija Octacosanola

1. Octacosanol može ojačati izdržljivost, snagu i fizičku snagu.

2. Octacosanol može poboljšati reaktivnu osjetljivost.

3. Octacosanol može poboljšati funkciju seksualnog hormona, olakšati bol mišića.

4. Octacosanol može smanjiti holesterol, masnoću u krvi i sistolni pritisak, poboljšati metabolizam organizma.

5. Octacosanol može poboljšati snagu, brzinu i izdržljivost, protiv zamora, smanjenje holesterola.


Paket i dostava

Octacosanol

Slika kompanije


Istraga