banneer
Dom > Производи >> АПИ

Исотретиноин

Исотретиноин
Ćaskanje sada

Detalji o proizvodu

Основне информације о изотретиноину
Име производа: Исотретиноин
Енглисх Назив: Неовитаминазид
Спецификација: 99%
Изглед: Жути кристални прах
Молекуларна формула: Ц20Х28О2
Молекуларна тежина: 300.44
Моларна маса: 300,44 г / мол
ЦАС бр. 4759-48-2
Добављач: ФЗБИОТЕЦХ
Структурална формула:
исотретиноин.пнг

Кратак увод изотретиноина
Исотретиноин, познат и као 13-цис-ретиноинска киселина (и колоквијално га назива њеним ранијим робном марком Аццутане или Роаццутане), је лек који се примарно користи за лечење тешких акни. Ретко се користи и за спречавање одређених карцинома коже (карцином сквамозних ћелија) и за лечење других врста рака. Користи се за лечење ихтиозе харлекина, обично смртоносне кожне болести и ламеларне ихтиозе. То је ретиноид, што значи да је везано за витамин А и налази се у малим количинама природно у телу. Његов изомер, третиноин, такође је лек за акне.

Употреба изотретиноина
Исотретиноин се примарно користи за тешке цистичне акне и акне који нису одговорили на друге третмане. Многи дерматолози такође подржавају његову употребу за лечење мањег степена акни који се показују отпорним на друге третмане, или који производе физичку или психичку ожиљку. Исотретиноин није назначен за лечење препуберталних акни и не препоручује се код деце млађе од 12 година.
Такође је донекле ефикасан за хидраденитис суппуратива и неке случајеве тешких розацеа акни. Такође се може користити за лечење харлекинове ихтиозе, ламеларне ихтиозе и користи се у случајевима ксеродерма пигментозума како би се ослободиле кератозе. Изотретиноин се користи за лечење изузетно ретког стања фибродисплазије оссифицанс прогрессива. Такође се користи за лечење неуробластома, облика рака нерва.

Ефекти изотретиноина
Изотретиноин може зауставити дуги раст костију код младих који још увијек расте. Преурањено епифизно затварање може се десити код људи са акнимима који примају препоручене дозе Аццутане-а.
Познато је да изотретиноин изазива дисфункцију меибомске жлезде која узрокује упорни сикат кератокоњунктивитиса (суво око). Проблеми са меибомским и пљувачним жлездама су вероватно због неселективне апоптозе ћелија ексокриних жлезда. Пријављено је да је смањен ноћни вид код неких људи након прекида терапије изотретиноина.


Пакет и испорука

Curcumin.jpg

Curcumin.jpg


Компанијска слика

Curcumin.jpg

Цурцумин.јпг

Istraga

[[ImgSrc-MobileToPC_M_JS]]