banneer
Dom > Производи >> АПИ

Суперокиде Дисмутасе

Суперокиде Дисмутасе
Ćaskanje sada

Detalji o proizvodu

Основне информације о Суперокиде Дисмутасе
Назив производа: Суперокиде Дисмутасе
Остало Назив: СОД
Изглед: бијели или светло плави кристални прах
Активност ензима: 1000У / мг-8000У / мг
ЕЦ број: 1.15.1.1
Садржај протеина: 85%
Цас бр .: 9054-89-1
ЕИНЕЦС: 232-943-0
Добављач: ФЗБИОТЕЦХ

Кратак увод Суперокиде Дисмутасе
Суперокиде Дисмутасе (СОД, ЕЦ 1.15.1.1) је ензим који наизменично катализује дисмутацију (или поделу) радикала суперокида (О2) у обичан молекулски кисеоник (О2) или водоник-пероксид (Х2О2). Суперокид се производи као нуспроизвод метаболизма кисеоника и, ако није регулисан, узрокује много врста оштећења ћелија. Водоник пероксид је такође штетан и деградиран је другим ензима као што је каталаза. Дакле, СОД је важна антиоксидативна одбрана у скоро свим живим ћелијама изложеним кисеонику. Један изузетак је Лацтобациллус плантарум и сродни лактобацили, који користе другачији механизам за спречавање оштећења од реактивних (О2).

Примена Суперокиде Дисмутасе
Активност
Суперокиде дисмутасе (СОД) има моћну противнетитељску активност. На пример, СОД је високо ефикасан експериментални третман хроничне упале у колитису. Лечење са СОД-ом смањује стварање реактивних врста кисеоника и оксидативни стрес и тиме инхибира ендотелно активирање и указује на модулацију фактора који регулишу експресију молекула адхезије и интеракције леукоцитних ендотела. Према томе, такви антиоксиданти могу бити важне нове терапије за лечење инфламаторне болести црева.
Козметика користи
Суперокиде дисмутасе (СОД) може смањити оштећење слободних радикала на кожи - на пример, како би смањила фиброзу након зрачења за рак дојке. Међутим, студије овакве врсте треба посматрати као провизорне, пошто у студији није било адекватних контрола, укључујући недостатак рандомизације, двоструко заслепљивање или плацебо. Познато је да суперокид дисмутаза обрне фиброзу, можда кроз повратак миофибробласта назад у фибробласту.
Комерцијални извори
Суперокиде дисмутасе (СОД) комерцијално се добија од јетре говеда, рена, џепа и ферментације одређених бактерија, мада се налази у већини живих облика у различитим концентрацијама. За терапеутску сврху, СОД се обично ињектира локално. Нема доказа да гутање незаштићених СОД или богата храна СОД може имати било какве физиолошке ефекте: пошто се сви уложени СОД разбијају у аминокиселине пре него што се апсорбују. Међутим, ингестирање СОД-а везаних за протеине пшенице може побољшати његову терапијску активност, бар у теорији.


Пакет и испорука

Curcumin.jpg

Curcumin.jpg


Компанијска слика

Curcumin.jpg

Цурцумин.јпг

Istraga

[[ImgSrc-MobileToPC_M_JS]]