Banner
Dom > Proizvodi >> АПИ

Deksmedetomidin hidroklorid

Deksmedetomidin hidroklorid
Ćaskanje sada

Detalji o proizvodu

Osnovne informacije o Dexmedetomidin HCL prahu

Naziv proizvoda: Dexmedetomidin HCL

Ostalo ime: Precedex, 5 - [(1S) -1- (2,3-dimetilfenil) etil] -1H-imidazol hidroklorid

Molekularna formula: C13H16N2.HCl

Sadržaj: 99%

MW: 236,74048

Molarna masa: 200,28 g / mol

Standard kvaliteta: USP

CAS br .: 145108-58-3

Strukturna formula:

Dexmedetomidine HCL.png

Uvođenje Dexmedetomidin HCL praha

Deksmedetomidin je sedativni lijek koji koriste jedinice intenzivne njege i anesteziolozi. Relativno je neobična u svojoj sposobnosti pružanja sedacije bez izazivanja respiratorne depresije. Poput klonidina, on je agonist α 2-adrenergičkih receptora u određenim dijelovima mozga. To je S-enantiomer medetomidina, koji se koristi u veterini. Deksmedetomidin hidroklorid se također koristi u veterini za upotrebu na psima i mačkama. Lijek je razvio Orion Pharma.


Upotreba Dexmedetomidin HCL praha

Sedacija odeljenja intenzivne nege

Deksmedetomidin se najčešće koristi u okruženju intenzivne nege kod lagane do umjerene sedacije. Ne preporučuje se dugotrajna duboka sedacija. Jedinstvena karakteristika deksmedetomidina je ta što ima analgetska svojstva osim uloge hipnotika, ali štedi i opioide, pa nije povezan sa značajnom respiratornom depresijom (za razliku od propofola).

Proceduralna sedacija

Deksmedetomidin se može koristiti i kao sedoanalgetik za proceduralnu sedaciju, kao što je to slučaj tokom kolonoskopije. Može se koristiti kao dodatak drugim sedativima poput benzodiazepina, opioida i propofola za pojačavanje sedacije i pomoći u održavanju hemodinamičke stabilnosti smanjujući potrebu za ostalim sedativima. Deksmedetomidin se takođe koristi za proceduralnu sedaciju kod dece.

Ostalo

Deksmedetomidin može biti koristan za liječenje negativnih kardiovaskularnih učinaka akutnih intoksikacija amfetaminima i kokainom i predoziranja.Nuspojave Dexmedetomidin HCL praha

Ne postoje apsolutne kontraindikacije za upotrebu deksmedetomidina. Deksmedetomidin ima dvofazni učinak na krvni pritisak s sniženim krvnim pritiskom primijećenim u nižim koncentracijama i povišenim krvnim tlakom u višim koncentracijama. Brza primjena IV ili bolus povezani su sa sporim otkucajima srca (bradikardija) i niskim krvnim pritiskom (hipotenzija) zbog periferne stimulacije α2-receptora.


Dostava i skladištenje


Deksmedetomidin hidroklorid


Slika kompanije


Dobavljač deksmedetomidin hidroklorida

Proizvođač dekmedetomidin hidroklorida

Istraga