banneer
Dom > Производи >> АПИ

Дијатризоат натријум

Дијатризоат натријум
Ćaskanje sada

Detalji o proizvodu

Основне информације о натријум диатризоат
Име производа: Натријум диатризоат
Остало Назив: Натрии Диатризоас
Изглед: бели прах
МФ: Ц11Х8И3Н2НаО4
Молекулска тежина: 635.9
ЦАС: 737-31-5
ЕИНЕЦС: 212-004-1
Добављач: ФЗБИОТЕЦХ
Структурална формула:
Диатризоате Содиум.пнг

Кратак увод натријума дијатризоата
Натријум диатризоат је контрастно средство које се користи током теста Кс-зрака. Може се користити као дијагностички помоћни агент током ангиографије, урографије и радиографије. Може се применити приликом визуализације вена, уринарног система, гастроинтестиналног тракта, слезине и зглобова, као и током компјутерске томографије (ЦТ скенирање). Користи се у случајевима када баријум није погодан за примену, као што је пацијент који је алергичан на баријум. Механизам дјеловања натријума Диатризоате је у томе што може да блокира рендгенске зраке тако да се структура тела која садржи јод треба да се обележи у контрасту са оним структурама које не садрже јод, што додатно дозвољава визуализацију тих сродних области.

Нежељени ефекти натријум диатризоата
Тешки или неповратни нежељени ефекти натријум диатризоата, који доводе до додатних компликација, укључују тахикардију, панкреатитис, брадикардију, оштећење бубрега.
Натријум дијатризоат производи потенцијално смртоносне ефекте који укључују плућни едем, срчану аритмију, бронхоспазам, ангионеуротски едем, анафилактичке реакције, хипертензивне кризе. који су одговорни за прекид терапије натријум диатризоатом.
Симптоматске нежељене реакције које произведе натријум диатризоат су мање-више толерантне и ако постану тешке, могу се третирати симптоматски, а то су слабост, вртоглавица, главобоља, мучнина, повраћање, знојење, испирање, слабост, поремећај укуса, металик укус, сензација топлине.


Пакет и испорука

Curcumin.jpg

Curcumin.jpg


Компанијска слика

Curcumin.jpg

Цурцумин.јпг

Istraga

[[ImgSrc-MobileToPC_M_JS]]