Banner
Dom > Производи >> АПИ

Натамицин пудер

Натамицин пудер
Листа производа ФЗБИОТЕЦХ
Ćaskanje sada

Detalji o proizvodu

Основне информације

Назив производа

Натамицин пудер

Друго име

Конзерванс хране Натамицин; Пимарицин

Спецификација

50%, 95%

Изглед

Бели прах

Молекуларна формула

Ц 33 Х 47 НЕ 13

Молекуларна тежина

665.73

ЦАС бр.

7681-93-8

ЕИНЕЦС НО.

231-683-5

Стандардно

УСП или ЕП

Цертификати

ИСО, Халал, ФДА

Снабдевач

ФЗБИОТЕЦХ

Узорак

Бесплатна понуда

Структурна формула

natamycin POWDER.jpg


Шта је то Натамицин?

Натамицин (Пимарицин) је антимикотски производ који има широко и ефикасно деловање. Он не само да инхибира раст различитих плијесни и квасаца, већ и инхибира производњу њиховог токсина. Комерцијални Натамицин садржи 50% активне супстанце. Мале количине производа могу инхибирати све плијесни и квасце који узрокују кварење хране. Не делује на бактерије, тако да не спречава природни процес сазревања јогурта, сира, свежег шунке, кобасице, итд.

То је бијели до жути кристални прах без мириса. Веома је стабилан са својим кристалним обликом. Растворљивост је врло мала у води и у већини органских растварача. Само 50 мг Натамицина се може растворити у чистој води на собној температури. Мала растворљивост чини га врло погодним за употребу на површини хране. Остат ће на површини хране, гдје већина плијесни и квасца може расти, али не утјече на природни тијек ферментације унутра. Нема или има врло мали утицај на органолептичке квалитете и за које се не зна да изазива алергијске или сензорне реакције.


Користи

Конзерванс хране. Идеалан резултат може се постићи употребом Натамицина на изложеној површини хране на којој плијесан и квасци могу расти. Ово је посебно корисно за производњу сира, јер се спречава раст плијесни, док ће бактерије сазријевања сира нормално расти и метаболизирати се. Производ треба чувати на сувим и хладним местима (не вишим од {0}} ° Ц), у оригиналној затвореној амбалажи и спречити од директне сунчеве светлости.


Апликације

То је фунгицид који се користи да спречи да се сир не плијесни. Дјелује тако што ствара рупе у ћелијским мембранама гљивица, па се њихова унутрашњост испушта. Производе га бактерије Стрептомицес наталенсис.

Примењује се на исечене кришке сира потапањем или прскањем. У мљевеном сиру користи се сува смеша, обично са целулозом да се спречи лучење.

Неки произвођачи га користе у облогу од воска на скутинама сира, уместо да сами стављају сир.


Извештај о тестирању натамицина у праху

COA of NatamycinIstraga