Banner
Dom > Proizvodi >> АПИ

Natamycin

Natamycin
Ćaskanje sada

Detalji o proizvodu

Osnovne informacije o Natamycin Powder

Drugo ime: Prehrambeni konzervans Natamicin

Čistoća: 50%, 95%

Grade: Food Grade

Kemijska formula: C33H47NO13

Molarna masa: 665,725 g / mol

Izgled: Bijeli prah

Specifikacija: USP / BP

Test: HPLC

Proizvođač: FZBIOTECH

CAS: 7681-93-8

Strukturna formula:

natamycin POWDER.jpg


Šta je prašak natamicina?

Natamicin (pimaricin) je antimikotski proizvod koji ima široko i efikasno delovanje. On ne samo da inhibira rast različitih plijesni i kvasaca, već i inhibira proizvodnju njihovog toksina. Komercijalni natamicin sadrži 50% aktivne supstance. Male količine Natamicina mogu inhibirati sve plijesni i kvasce koji uzrokuju kvarenje hrane. Natamicin nema efekta na bakterije, tako da ne sprečava prirodni proces zrenja jogurta, sira, svežeg šunke, kobasice, itd.

Natamicin je kristalinični prah bez mirisa, bez mirisa i bez mirisa. Vrlo je stabilan sa svojim kristalnim oblikom. Rastvorljivost natamicina je veoma niska u vodi iu većini organskih rastvarača. Samo 50 mg natamicina može se otopiti u čistoj vodi na sobnoj temperaturi. Mala topljivost čini ga veoma pogodnim za upotrebu na površini hrane. Natamicin će ostati na površini hrane, gdje većina plijesni i kvasca može rasti, ali ne utječe na prirodni tijek fermentacije unutar. Natamicin nema ili veoma malo utiče na organoleptička svojstva i nije poznato da izaziva alergijske ili senzorne reakcije.


Koristi naš prah iz natamicina

Konzervans za hranu. Idealan rezultat može se postići upotrebom natamicina na izloženoj površini hrane gdje mogu rasti plijesni i kvasci. Ovo je posebno korisno za proizvodnju sira, jer se sprečava rast plijesni, dok bakterija koja dozrijeva sireve će rasti i metabolizirati se normalno. Proizvod treba skladištiti na suhim, hladnim (ne višim od 15 ° C) mjesta, u originalnom zatvorenom kontejneru i spriječiti direktnu sunčevu svjetlost.


Primena našeg Natamycin praha

Natamicin je fungicid koji se koristi da zadrži sir od zaraze. Deluje tako što pravi rupe u ćelijskim membranama gljiva, tako da njihova unutrašnjost curi. Proizvodi se bakterijom Streptomyces natalensis.

Nanosi se na rezanje sireva potapanjem ili prskanjem. Kod naribanog sira koristi se suha smjesa, obično sa celulozom da bi se spriječilo stvrdnjavanje.

Neki proizvođači ga koriste u voskom premazu na sirnim korama, umjesto da sami stavljaju sir.


Paket i dostava

Natamycin Powder


Slika kompanije

Natamycin Powder Supplier

Natamycin Powder Manufacturer

Istraga