Banner
Dom > Производи >> Козметичка сировина

Глицил-Л-Хистидил-Л-лизин

Глицил-Л-Хистидил-Л-лизин
Листа козметике ФЗБИОТЕЦХ
Ćaskanje sada

Detalji o proizvodu

Основне информације

Назив производаГлицил-Л-Хистидил-Л-лизинДруго имеБакар глицил-хистидил-лизин,Бакарни пептид ГХК-Цу
СпецификацијаВише од 99%Изгледплави прах
Молекуларна формулаC14H24N6O4Молекуларна тежина340.37816
ЦАС бр.49557-75-7ЕИНЕЦС НО.1592732-453-0
СтандардноУСП или ЕПЦертификатиИСО, Халал, ФДА
ГрадеМедицина и козметикаСнабдевачФЗБИОТЕЦХ
Структурна формулаGlycyl-L-Histidyl-L-Lysine.gif


Глицил-Л-Хистидил-Л-лизин је природни бакарни комплекс пептида глицил-Л-хистидил-Л-лизина. Пошто има три аминокиселине назива се трипептид.Глицил-Л-Хистидил-Л-лизин има јак афинитет према бакру

Прво је изолован из људске плазме, а такође је нађен у слини и урину.


Предности


1 .Козметичка употреба

Глицил-Л-Хистидил-Л-Лизин се широко користи у козметици против старења. Неке студије потврђују деловање Глицил-Л-Хистидил-Л-лизина ГГ 39 против старења, учвршћивања и против бора.

Абдулгхани и др. утврдили су да је крема за лице која садржи глицил-Л-Хистидил-Л-лизин повећала колаген у кожи светлих година {5}} добровољаца, што је било боље од витамина Ц и ретиноичне киселине.

Леиден и др. Спровели су дванаестонедељно истраживање лица на кремама за лице и кремама за очи које садрже глицил-Л-Хистидил-Л-лизин, што је значајно побољшало пропадање коже, бистрину и изглед у односу на плацебо, смањило ситне линије и дубину бора и повећало кожу густина и дебљина. Глицил-Л-Хистидил-Л-Лизин крема за очи делује боље него крема витамина К.

Финклеи и остали су спровели 12-недељну студију лица на женама 67 и известили да је, на основу хистолошке анализе биопсијом, употреба крема Глицил-Л-Хистидил-Л-Лизин два пута дневно побољшавала изглед старе коже, повећана дебљина, смањене боре и снажно стимулисана пролиферација кератиноцита на кожи. Иста студија открила је да бакарни пептид Глицил-Л-Хистидил-Л-лизин није токсичан и не надражује.


2 Раст косе

Откривено је да глицил-Л-хистидил-Л-лизин и његови аналози стимулишу раст косе. У неким случајевима, ефикасност синтетских аналога ГХК-Цу била је слична оној 5% миноксидила.

ГрафтЦите је клинички доказано да побољшава резултате трансплантације косе.
Istraga