Banner
Dom > Proizvodi >> Kozmetička sirovina

arbutin konstrukcije krema kože Beta Arbutin puder

Beta Arbutin puder
COA od Alpha Arbutin
Ćaskanje sada

Detalji o proizvodu

Osnovna infromacija Beta Arbutin pudera

ime proizvoda Beta Arbutin puder Ostalo ime Arbutin puder
Specifikacija 99% pomoću HPLC Izgled Bijeli kristalni prah
Molekularna formula C12H16O7 Molekularna težina 272.25
CAS br. 497-76-7 EINECS NO. 207-850-3
OEM servis Da Standardni USP ili EP
Certifikati ISO, KOSHER, FDA Rastvorljivi Voda
Strukturna formula alpha arbutin powder

Arbutin je glikozid; glikozilirani hidrokinon izvađen iz biljke medvjeda u rodu Arctostaphylos među mnogim drugim ljekovitim biljkama, prvenstveno u porodici Ericaceae. Primijenjeno lokalno, inhibira tirozinazu i na taj način sprečava stvaranje melanina. Arbutin se zato koristi kao sredstvo za posvjetljivanje kože. Vrlo sitne količine arbutina nalaze se u pšenici, kožama kruške i nekim drugim namirnicama. Nalazi se i u Bergenia crassifolia. Arbutin je takođe proizveden in vitro kulturom Schisandra chinensis.


Funkcija Beta Arbutin pudera

1.Beta Arbutin prah je opasan u slučaju dodira s očima (nadražujuće).

2.Beta Arbutin prašak je malo opasan u slučaju udisanja (nadražujuća pluća).

3.Beta Arbutin puder ne nadražuje kožu.

4.Beta Arbutin puder je vrlo dobar sjaj kože


Nanošenje Beta Arbutin pudera

1. Kozmetička industrija (vrlo dobri proizvodi za posvjetljivanje kože)

Beta Arbutin puder štiti kožu od oštećenja izazvanih slobodnim radikalima Alpha Arbutin je sredstvo za izbjeljivanje kože koje je u Japanu i azijskim zemljama vrlo popularno zbog de-pigmentacije kože, Alpha Arbutin prah inhibira stvaranje melanin pigmenta inhibirajući aktivnost Tirozinaze.

Beta Arbutin puder je vrlo sigurno sredstvo za kožu za vanjsku upotrebu koje nema toksičnost, stimulaciju, neugodan miris ili nuspojave poput hidrokinona. Inkapsulacija Alpha Arbutin pudera predstavlja sistem za dostavu kako bi se učinak mogao na vrijeme potencijalizirati. Alpha Arbutin je način da se hidrofilni Alpha Arbutin ugradi u lipofilne medije. Arbutin daje tri glavna svojstva; Efekti izbjeljivanja, anti-age efekt i UVB / UVC filter.

2.Medicinska industrija

Još u 18. stoljeću, Beta Arbutin puder prvi put je korišten u medicinskim područjima kao protuupalno i antibakterijsko sredstvo. Beta Arbutin puder posebno se koristio za cistitis, uretritis i pielitis. Ove namjene se koriste i danas sve dok prirodna medicina koristi samo prirodne sastojke za liječenje bilo koje bolesti.

Takođe Beta Arbutin prah može se koristiti za suzbijanje virulencije bakterijskih patogena i za sprečavanje kontaminacije bakterijama, Arbutin prah se takođe koristi za lečenje alergijskih upala na koži. U novije vrijeme Arbutin puder koristi se za sprečavanje pigmentacije i za izbjeljivanje kože. U međuvremenu, Arbutin puder može se koristiti za izbjeljivanje kože, sprečavanje mrlja na jetri i pjege, za liječenje pjega od opekotina od sunca i za regulaciju melanogeneze.


Istraga